Facebook Groep Meldpunt Misstanden Uitkeringen

Facebook Groep Meldpunt Misstanden Uitkeringen

In deze groep worden verhalen verzameld over misstanden rondom uitkeringen. Iedereen mag hier melding maken van zaken die niet goed verlopen rondom uitkeringen.

 

Weergeven/verbergen.


Voor een veilig thuis

Voor een veilig thuis

In Nederland hebben tussen de 200.000 en 230.000 personen te maken met ernstig of herhaald huiselijk geweld. Je hebt de eerste stap gezet om de circkel van geweld te doorbreken.


Slachtofferhulp Nederland

Aangifte doen van mishandeling

Nadat u gewond bent geraakt door mishandeling kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. Bij levensbedreigende situaties belt u 112. Waarom aangifte?
 • Als u aangifte doet kan de politie de dader opsporen.
 • Aangifte kan u een gevoel van rechtvaardiging geven.
 • Na de aangifte kunt u verzekerde schade vergoed krijgen of proberen schade te verhalen op de dader.
 • Als de dader gepakt wordt, kan uw aangifte ervoor hebben gezorgd dat dit anderen niet overkomt.Voor wie hulp zoekt

Klik op een provincie op de landkaart of geef uw postcode voor een hulporganisatie bij u in de buurt

Uw postcode (4 cijfers)

 

Blijf van mijn lijf huizen

 • Alkmaar 072 - 5620356
 • Amersfoort 033-4651050
 • Beverwijk 0251-242627
 • Den Helder 0223-638150
 • Dordrecht 078-6141451
 • Eindhoven 0900-2021125
 • Emmen 0591-648342
 • Groningen 050-5798741
 • Haarlem 023-5327825
 • Heerlen 045-5711684
 • Leeuwarden 058-2130384
 • Venlo 077-3549945
 • Zaandam 075-6159089
 • Zeeland 0118-469869

 


Voedselbanken Nederland

Zoek uw dichtsbijzijnde Voedselbank
op postcode, (deel van) de plaatsnaam
of (deel van) voedselbanknaam

Korrelatie

Bel, mail, chat met Korrelatie voor professioneel en anoniem advies. Praten helpt, blijf er niet mee rondlopen! 0900 1450

De Kindertelefoon

Wat doet de Kindertelefoon Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je bellen of chatten met de Kindertelefoon. Natuurlijk kun je ook eerst bij de verschillende topics op onze site kijken. Wellicht kun je daar je antwoord vinden. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Hoe kun je onze medewerkers bereiken Kun je op de website of het forum geen antwoord vinden of wil je graag een vrijwilliger van de Kindertelefoon spreken dan kun je ons bereiken door te bellen of te chatten. Bel: 0800-0432 (gratis). Chat: via de chatbutton op onze site Wij beantwoorden geen mails. Chatten en bellen kan elke dag van 2 uur 's middags tot 8 uur 's avonds, ook in het weekend en tijdens feestdagen. Op de website kun je altijd terecht. Je kunt daar berichten achterlaten op het forum of in de Shout Out. Gedichten kun je plaatsen op de gedichtenpagina.

 


 

rechtwijzer.nl

rechtwijzer.nl

Heeft u een probleem of conflict? Rechtwijzer wijst u stap voor stap de weg naar een oplossing. Door vragen te beantwoorden vindt u wat u in uw situatie kunt doen en wie u daarbij kunnen helpen. Ook biedt Rechtwijzer gereedschap voor het oplossen van veelvoorkomende problemen en conflicten.

 


 

Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via ruim 75 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

 


 

Gratis Afhalen - Gratis tweedehands spullen op te halen

dit is een soort Marktplaats met het verschil dat alle aangeboden goederen gratis af te halen zijn.

http://www.gratisafhalenonline.nl/

 


 

Gratis op te halen | Gratis producten en spullen afhalen!

Op Gratis op te Halen kunt u gratis producten vinden en spullen plaatsen die u zelf gratis wilt weggeven. Gratis op te halen is in feite een online weggeefhoek en weggeefwinkel waar u gratis spullen kunt afhalen en aanbieden. Het doel van Gratis op te Halen is het hergebruik van spullen te stimuleren door aanbieders en vragers bij elkaar te brengen. Hierbij is belangrijk dat er geen financiële vergoedingen worden gevraagd of geboden. Door hergebruik te stimuleren probeert Gratis op te Halen het milieu te sparen.

 


 

Iedere dag goedkoop, gezond en snel aan tafel

Bijstandsgerechten is een initiatief van Merlien Welzijn. Zij is als kind opgegroeid in een eenoudergezin wat rond kwam van een bijstandsuitkering. Intussen heeft zij gestudeerd en heeft al jaren een goed betaalde baan. De passie voor mensen die het met minder moeten doen is altijd gebleven. Na het lezen van de kabinetsplannen van Rutte II herleefde het idee dat Merlien als kind had (namelijk om gerechten en tips te delen met een ieder die het niet zo breed heeft) weer op. Het wordt mensen met een klein budget namelijk knap lastig gemaakt de komende regeerperiode.

 


 

Stichtin Urgente Noden Nederland

Stichtin Urgente Noden Nederland

 


 

Stichting Pape Fonds

Stichting Pape Fonds

 


 

Sensoor

Sensoor

Wanneer je ergens anoniem over wilt praten, luisteren wij. We denken met je mee, staan even naast je. Met tijd en aandacht voor jouw verhaal. Dag en nacht zijn wij bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens. Bel onze telefonische hulplijn: 0900 0767 (5 ct. p/m). Een goed gesprek per e-mail kan via ons beveiligde website e-hulp. Onze chathulp 's ochtends, 's middags en 's avonds een aantal uur open.

 


 

Facebook Groep Meldpunt Misstanden Uitkeringen

Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start. Daarom werkt de stichting met een team van betrokken, enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met een netwerk van partners aan manieren om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen.

 

Weergeven/verbergen.


Facebook Groep Eten , als je geld bijna op is

Facebook Groep Eten als je geld bijna op is

Laat ons proberen om met behulp van deze club zoveel mogelijk mensen te helpen die ten einde raad zijn. Die geen geld hebben om een bloemkool te kopen, maar die toch wél moeten eten. Het is de bedoeling dat jullie flink wat recepten plaatsen. Hier mogen geen linken staan van clubjes, groepen of blogs. Heb a.u.b. veel respect naar elkaar toe.

Weergeven/verbergen.